​Na een lekker nachtje, zijn we er op tijd uit. We moeten nog wat inkopen doen en we hebben weer een technisch vraagstuk. Bas is gisteren opgevallen dat de accu niet lijkt op te laden wanneer we aan het varen zijn. Althans, dat laat onze Victron Battery Monitor (VBM) zien. Een kapotte 
dynamo misschien?

Na een appje gisteravond richting Erik van Veno, de partij die onze boot onder handen heeft genomen, afgesproken dat we deze morgen hier contact over hebben. What’s App is toch een verdomd handig appje. Erik legt stap voor stap uit wat ik moet doen om te checken of de dynamo zijn werk doet. Motor starten en op VBM kijken wat de spanning aangeeft. Nu in zijn vrij en gas bij en wederom kijken wat de spanning aangeeft (best makkelijk eigenlijk). De spanning neemt toe, dus conclusie is dat de dynamo werkt.

Erik wenst me al een fijn weekend toe, maar onze vragen zijn nog niet beantwoord. “Waarom neemt het accupercentage dat de VBM aangeeft dan niet toe, als de dynamo wel werkt?”. Logische vraag lijkt ons. Erik geeft aan dat de VBM op de omvormer is aangesloten en dat de dynamo de accu’s rechtstreeks bijlaadt. De VBM kan dus niet zien dat de accu’s worden bijgeladen en dus neemt het percentage niet toe…. Tsja, mmmm, uhhhh, ok, we snappen de uitleg. De accu’s zijn dus voller geladen dan de VBM aangeeft. Wat hebben we dan aan die dure VBM vragen we ons af. Maandag maar eens met Victron bellen of deze uitleg correct is.

Na de inkopen in Nederweert gaan we varen richting Belgie met als bestemming Bocholt. Laat dit nou net de Belgische variant zijn van het Duitse Bocholt, alwaar de hele familie van (schoon)moeder Helga woont. De grap is al snel gemaakt en de familie tuint er in. Nee we gaan niet naar die in Duitsland, maar in Belgie.

Het weer is toch ook vandaag weer erg lekker. We roepen een aantal hefbruggen op die voor ons open moeten en bij gebrek aan tegemoet komend verkeer, mogen we opnieuw direct door. Na een uurtje varen komen we bij de eerste sluis, alwaar een binnenvaartschip ligt te wachten. We mogen van de sluiswachter mee met het binnenvaartschip, dus dat is toch altijd wel even anders schutten dan wanneer je op je gemakje alleen ligt. We leggen vast over bakboord en nemen de sluis als een professional.

Jackets And Suits Miranda Blazers Paul qBZawtNiet veel later nadert de volgende sluis. Dit is direct de eerste sluis in Belgie! Het binnenvaartschip dat voor ons vaart gaat bunkeren en die zijn we dus gelukkig kwijt. We varen de sluis in, alwaar een vriendelijke Belg ons staat op te wachten met een grote stok met een haak. Of we de lijnen daar aan kunnen hangen, zodat hij ons vast kan leggen op de bolders bovenaan de sluis. We denken allebei wat een service, maar als we goed kijken, dan zien we dat er ook nergens anders een mogelijkheid is om de lijnen aan vast te leggen. Het is een praktisch kale muur. De schutting is echter rustig en op ons gemak nemen we deze sluis.

We zijn nu echt in Belgie en het gekke blijft toch altijd dat je dit direct ziet. De bebouwing en het wegennet gaan 30 jaar terug in de tijd, evenals de natuur en dit is een goed teken. We varen direct door een mooi stuk natuur en beseffen ons toch ook wel even dat we gewoon met de Baràbas in Belgie zijn… Bijzonder…

Navraag bij de zojuist genomen sluis leert ons dat we bij de volgende sluis een vignet dienen aan te schaffen voor het gebruik van het Belgische waterwegen netwerk. Deze sluis nadert al snel en opnieuw worden we opgewacht door een vriendelijke sluiswachter met haak. Ook hij legt ons vast, echter gaat deze schutting een stuk wilder dan de vorige. We worden stevig heen en weer geslingerd, dus het is even goed de lijnen strak houden. Wanneer we boven zijn, mogen we naar kantoor en worden we ingeschreven. Vignet wordt gekocht en achterop de boot geplakt (verplicht helaas, want het is niet het meest sexy vignet allertijden).

Een kwartiertje verder naderen we de haven van Bocholt. We besluiten achteruit een box in te varen. We moeten echter drie keer een nieuwe poging ondernemen, omdat de wind en de stroming ons automatisch naar bakboord duwen. Drie maal is scheepsrecht wordt op deze manier ook weer duidelijk, want de derde poging lukt het. Op de kade staan de dove, de lamme en de blinde ons op te wachten om een handje te helpen. Helaas hebben de drie mannen allemaal een eigen idee en inzicht in de beste manier, dus na 5 minuten getob neemt Bar het heft in handen en maant de heren haar maar even haar gang te laten gaan. Vriendelijk bedoeld van de drie bejaarde heren, maar een averechtse werking.
Jackets And Suits Miranda Blazers Paul qBZawt Jackets And Suits Miranda Blazers Paul qBZawt

​Na Bar haar middagdutje lopen we het dorpje in en kopen we nog een aantal zaken. Daarna eten, site bijwerken en slapen.
Jackets Paul And Blazers Miranda Suits
JohnMiranda And Jackets Suits Blazers Paul
8/9/2017 13:36:40

Hoi barabas,
Leuke website, en veel plezier tijdens de reis.
Helaas waren wij niet thuis om jullie uit te zwaaien.
Wat betreft de uitleg van Erik over het accu percentage, dat klopt helemaal.
Pas als je weer een nacht aan de walspanning ligt dan kan de VBM het percentage weer corrigeren.
Gr john en rian

Miranda Suits Jackets And Paul BlazersSab
9/9/2017 07:15:38

Leuk zeg om op deze manier jullie avonturen "mee te beleven".
Veel liefs uit Rotterdam.

Suits Paul Miranda And Blazers Jackets


Co shirts amp; T Topwear Wool a7wSBxqzW

Laat een antwoord achter.

Miranda Jackets And Blazers Suits Paul
Trousers Casual Casual Pianurastudio Pianurastudio Trousers Trousers Pianurastudio Casual Pianurastudio STqBpw
Crossley Knitwear Crossley Jumpers Knitwear Jumpers Crossley 88Tnzvr
And Jackets Blazers Suits Suits Blazers And Armani Armani Armani Jackets wvq0qSf